V pátek 4.6.2010 v 16.00 se za hasičárnou konal „Florián“. Termín je sice malinko opožděný, ale zasvěcení vědí, že dát dohromady akci pro činnou část sboru není vůbec jednoduché, protože vždycky někdo z nich nemá čas. Nakonec se to přece podařilo.

Organizace se ujmuli Vanclovi – Pepik st. a Vašek, dále Libor Exner a Šulcovi. Musím je pochválit, protože v 16.hodin bylo nachystáno sezení, topilo se v udírně a s pomocí Pepika ml. se roztáčelo i pivo. V udírně visely párky a uzené maso a čekalo se jestli někdo přijde. Je pravda, že s občerstvením bojovali asi 2 hodiny sami, ale kvečerou se dostavilo lidí celkem dost. Helena Kuříková přinesla pečené ke kafíčku a o zábavu se postaraly děti, které se schovávaly v trávě. Náramně se bavily a honily. Nám stačilo na ně koukat. Vendulka Kuříková přinesla lampión, který se zapálil a odletěl. Děti na něj před odletem namalovaly obrázky…..kam asi doletěl? Sledovali jsme ho, dokud nezmizel.

Moc jsme si pochutnali na mase, bylo moc dobře vyuzené. Jen pivo brzo došlo. Naštěstí  přivezl další sud pan Jiřička z Čisté. Posedělo se až do noci. Pak už se hodně ochladilo, tak se lidé rozešli domů. Všechno se za pomoci přítomných uklidilo ještě večer, takže už tam ráno nikdo nemusel. Kus masa ještě zbylo do mrazáku, takže se s ním mohou ještě posilnit naši pracanti o pondělních brigádách.

Napsala Veronika Vanclová