Každé pondělí se schází mladí hasiči ze Studence od 16:00h. Tentokrát jsme se ale sešli již ve 14:3o.  V pondělí 7.6. 2010 k nám do Studence přijela komise ,,Vesnice roku" a mladí hasiči byli požádáni, aby jí předvedli požární útok. A děti se na to velice těšily.

Komise do Studence přijela po 14:00h. A tak jsme s netrpělivostí čekali za hasičárnou, kdy si udělá čas i na nás. Abychom byli dostatečně připraveni, vybrali jsme 7 dětí a ty si před příjezdem komise požární útok 2x vyzkoušely.  Komise přijela po 15:00h. Mladí hasiči již byli nastoupeni na startovní čáře v hasičském oblečení a čekali na povel vedoucích. Pan starosta Jiří Ulvr  naše hasičské družstvo představil a mohli jsme  odstartovat.  Požární útok dopadl na jedničku. Komise  jim za jejich úspěch zatleskala a děti obdržely malou sladkost.

Do konce cvičení zbýval ještě čas a tak požární útok trénovali i ostatní. Mezi tím si děti vylezly na hasičské auta. Tak jako každé pondělí i dnes jsme trénovali i další disciplíny požárního sportu - první pomoc, uzle, lezení po laně a střelbu ze vzduchovek...

Eva Linková, Mirka Vanclová a Veronika Vanclová