26.6.2010 vyrazili malí hasiči na poslední soutěž v tomto školním roce. Konala se v Dolní Kalné. Dětí bylo 11, což nám dalo pouze na jedno družstvo, ale po dohodě s rozhodčím nakonec běželi i malí (3 děti šly dvakrát). Na nástupu se rozlosovalo pořadí. Dostali jsme číslo 10 a 11. Proto bylo dost času dát si nejdříve občerstvení. Děti byly malinko zklamané, protože klobásu nejedí, tak se rozdělily. Pár jich šlo na uzené a klobásu a ostatní se nasvačily sušenkou a brambůrkami. Potom jsme sedli na trávu u tratě a pozorovali ostatní družstva. Docela rychle nám to uteklo. Vedoucí Eva jim jen tak pro legraci slíbila dort. Ale jen jestli vyhrajou.

Za chvíli jsme se šli chystat. Přijeli za námi Vanclovi (Jirka pomohl chlapům s mašinou a Mirka nám s dětičkama).  Studenci A se útok  opravdu podařil a všichni jim nadšeně tleskali. Malí (Studenec B) předvedli také skvělý výkon a už se čekalo na výsledky. Naši zkušenější si vyčetli z tabulek, že jejich čas je zatím nejlepší, tak s napětím sledovali útok dvanáctého družstva, které bylo velice rychlé. Ale náhoda tomu chtěla, že se jim zamotaly hadice, což je malinko zdrželo. A tak jsme s obrovkým jásotem dětí oslavili naši první zlatou medaili a Eva honem sháněla, kdo jí po pouti bude ochoten upéct dort.

Když stály děti nastoupené s medailemi na krku, byli jsme na ně moc pyšní a moc jsme jim to přáli. Mladší družstvo bylo deváté, za což jsme je také moc pochválili, protože i oni se pomalu posouvají ze zadních míst. Je vidět, že už se také hodně naučily. Cestou domů si celou dobu zpívaly. Myslím, že to bylo skvělé zakončení školního roku.

A protože je to výkon mimořádně zdařilý, myslím, že bysme je měli i vyjmenovat. Takže vítězné družstvo Studenec A – mladší kategorie běželi: koš – Matěj Kolář, Lukáš Link, hadice C spojila  Eliška Hamáčková, rozdělovač – Barunka Pušová, Valinka Jiroutová, pravý proud Barunka Vanclová a levý proud Petruška Bachtíková.

Za Studenec B – mladší kategorie běželi: koš – Filip Ulman, Matěj Kolář, hadici C spojila Eliška Hamáčková, rozdělovač – Radimek Link, Valinka Jiroutová, pravý proud Josífek Vancl a levý proud Nikolka Hamáčková.

Ještě nesmíme zapomenou na pomocníky: na soutěž nás odvezl Josef Hamáček, strojníka dětem dělal Jirka Vancl a pomáhal jim Luboš Link.

Eva Linková, Mirka Vanclová a Veronika Vanclová