V pondělí 28.6. 2010 se konal poslední hasičák našich nejmenších hasičů. Sešli jsme se v 16:00 u hasičárny skoro všichni. Naše společná hodina a půl se rozdělila do 3 částí a to : výlet na slíbenou zmrzlinu, odměna za sobotní soutěž a opékání na dětském hřišti.

Děti měly totiž při pěkném počasí od 7.6. slíbenou zmrzlinu. Ale sluníčko se nám stále někam schovávalo a až dnes vykouklo. Mohli jsme tedy vyrazit. Každý si řekl jakou chce. Byla výborná. Pak jsme se vrátili k hasičárně. Vyšli jsme nahoru do klubovny a šli jsme si prohlédnout naši kroniku, ktrou vede Mirka Vanclová. Když jsme si ji prohlíželi, někdo zaklepal na dveře. Děti zpozornily. Dveře se otevřely a v nich stála vedoucí Eva a Helena Kuříková a v ruce držely krásný dort. Děti koukaly s nadšením a byly moc rády, že Eva dodržela slíbenou sázku ze sobotní soutěže a obstarala dort. Mladí hasiči jsou slušně vychovaní a tak po hasičsku paní Kuříkové poděkovali - 3x zahoukali jako hasičská siréna. Dort byl moc pěkný a tak se s ním vítězné družstvo vyfotilo. Pak už následovalo krájení a ochutnávání. Všichni se olizovali až za ušima.

Po dortu jsme si za hasičárnou zahráli pár soutěží. A pak už jsme se přesunuli na dětské hřiště, kde děti našly poklad v podobě bublifuků a lízátek. Opekli jsme buřty a na rozloučenou jsme dětem rozdali diplomy za úspěšné plnění hasičských disciplín a za reprezentování SDH ze Studence při různých hasičských soutěžích.

Mladí hasiči přejeme Vám krásné, slunné a co nejdelší prázdniny. Rádi Vás všechny uvidíme v září, kdy si budeme opět hrát, soutěžit a připravovat se na další hasičské soutěže. A budeme moc rádi, když se k nám připojí i další děti. Vítáme každého. Moc se na všechny těšíme. Ahoj

Vedoucí mladých hasičů Eva Linková, Mirka Vanclová a Veronika Vanclová