SDH Studenec připravil pro děti a jejich rodiče Hasičské odpoledne zakončené stezkou odvahy (třetí ročník) s malým občerstvením. Sešli jsme se 17.9.2010 v 17:00 na louce za hasičskou zbrojnicí.

Mladí hasiči se sešli již v 16:30, aby se připravili na úvodní část hasičského odpoledne. Převlékli se do stejnokroje a těšili se na příchod ostatních dětí a rodičů. Po krátkém přivítání jim předvedli ukázku ze svých soutěží – štafetu dvojic a požární útok. Vše se jim velice povedlo. Když už tekla voda proudnicemi, ostatní děti nezahálely a šly si také zastříkat.

Dále byly pro děti připraveny různé hasičské disciplíny – určování topografických značek, vázání uzlů, stříkání s ruční dvoukolovou stříkačkou a rozbalování hasičských hadic. Za splnění úkolů na jednotlivých stanovištích byly děti odměňovány sladkostmi. Největší fronta byla u prohlídky hasičských vozidel ve výbavě JSDH obce Studenec.

Když se začalo pomalu stmívat, začala pro děti dlouho očekávaná stezka odvahy, která probíhala po cestě od hasičárny přes studeneckou bosnu. Menší děti šly v doprovodu rodičů a starší ve dvojicích. Na trase stezky  bylo schováno i několik strašidel, ale i přesto se všichni dostali do cíle, kde dostali za statečnost diplom se strašidlem a sladkou odměnu. Stezky odvahy se zúčastnilo 52 dětí. Všem moc děkujeme za účast a těšíme se,  že se opět za rok sejdeme.