Hasičské soustředění pro mladé hasiče se konalo 2.10.  a 3.10. ve Studenci. Cíl soustředění byl zadán jasně: připravit děti na soutěžní hru Plamen, která se uskuteční 9.10. v Horních Štěpanicích. Zúčastnilo se 14 dětí (z toho i naši nováčci:  Denis Šabata, Tomáš Podzimek a Šimon Ulvr).

V sobotu se  mladí hasiči sešli v 10:00hodin. Rozdělili se do dvou družstev. Jedno družstvo zůstalo v hasičské klubovně a opakovalo si základy topografie a požární ochranu. Druhé družstvo šlo ven a připravovalo na louce za hasičárnou 4 stanoviště. Na každém stanovišti si potom procvičovali hasičské dovednosti - základy topografie, zorientování mapy pomocí buzoly, základy první pomoci, požární ochranu - čím co hasit, uzle, střelbu ze vzduchovky (která měla největší úspěch) a jedno stanoviště měli v lese - překonání překážky po vodorovném laně. Po odpolední svačině jsme připravili pro děti závod hasičské všestrannosti na nečisto. Děti se rozdělily do 3 družstev po pěti  a postupně vyběhly do terénu plnit zadané úkoly. Odměnou za splnění všech úkolů bylo opékání párků a chleba (topinek). Všichni se dostatečně navečeřeli a kolem 19:00h se odebrali ke spaní do klubovny. Počasí nám přálo - celý sobotní den svítilo sluníčko. Během dne měli také mladí hasiči čas na volnou zábavu a hraní si v lese.

V neděli se nám sluníčko schovalo za mraky a začal foukat studený vítr. Ale i přes to jsme pilovali nedostatky venku - vázání uzlů a střelbu ze vzduchovky. Do konce soustředění ještě 2x běželi stejnou závodní trať jako včera. Musíme všechny mladé hasiče moc pochválit za jejich práci. Jejich největší odměnou byla ale  přihláška do soutěže Plamen, kam za mladé hasiče odjíždí 12. dětí. Dále dostali sladkou odměnu  a popřáli jsme jim mnoho úspěchu na sobotní soutěži. A teď zbývá jen držet jim palce...

Na závěr bychom rádi poděkovali všem dobrovolníkům, kteří nám celý víkend pomáhali.

Vedoucí mladých hasičů: Mirka Vanclová a Veronika Vanclová