V sobotu 9.10.2010 se uskutečnilo podzimní kolo hry Plamen ,,Závod hasičské všestrannosti“ v Horních Štěpanicích. Účast byla opravdu hojná. Pomohlo tomu i sluníčko, které krásně celý den hřálo. Podle semilských stránek se zúčastnilo přes 400 dětí a dorostu.  Za Studenec soutěžila 2 družstva mladších a 1 družstvo dorostu.

Závod měl začít kolem 9:00 a tak jsme se sešli, i přesto že byla sobota, v 7:30 a jeli do Horních Štěpanic Transportérem a jedním osobním autem. Řidiče nám dělali: Josef Vancl a Jiří Vancl.  Po krátkém nástupu odstartovalo první družstvo. Trať pro mladší karegorii byla dlouhá 2km a na ní děti plnily zadané úkoly (střelba, základy topografie, první pomoc, technické prostředky, …).

Pod startovním číslem 25 soutěžilo družstvo mladší kategorii  Studenec A: Matěj Kolář, Barunka Pušová, Filip Ulman, Pepča Vancl a Nikolka Hamáčková. Pod startovním číslem 28 soutěžilo v téže kategorii družstvo Studenec B: Eliška Hamáčková, Renatka Trejbalová, Barunka Vanclová, Petruška Bachtíková a Valinka Jiroutová. A v cíli na ně čekal náhradník Danda Mečíř. Děti měly plánovaný čas startu v kolem 11:00 hodiny. Čekací čas jsme proto využili na procvičení celého těla, na svačinu a na zopakování si některých věcí. Všechny tyto činnosti se nám v zápětí ukázali jako správně, neboť některá družstva dobíhala s drobným poraněním (natažený sval, vyvrknutý kotník).  Samotní závodníci nám říkali, že terén trati byl opravdu složitý. Naši si s kopcovitým terénem poradili výborně.

Studenec B se umístil na krásném 2. místě asi 39 sekund za první Jilemnicí A. Děvčata chybovala pouze ve střelbě, kde obdržela 6 trestných bodů. Jinak jejich výkon byl na jedničku. Byli společně se třetí Poniklou A družstvo, které mělo nejmenší počet trestných bodů (první Jilemnice měla trestných bodů 8 ale měli rychlejší čas na trati). Jsme na ně opravdu pyšní.

Ani Studenec A si na trati nevedl špatně. Obsadil krásné 18. místo z 36 družstev mladší kategorie. Za svůj výkon byli všichni po zásluze odměněni. Každý dostal zlatou medaili za účast na závodu a diplom. Nakonec následovala pro všechny ještě jedna odměna – oběd (byl řízek a brambory). A potom jsme se již nalodili do aut a jeli po 14:00hodině domů.

Oslavy pokračovaly i na pondělním hasičském kroužku, kde jsme dětem ještě jednou pogratulovali za jejich skvělé výkony je odměnili nanukovým dortem. Již teď se těšíme na jarní kolo soutěže Plamen.

Mirka Vanclová a Veronika Vanclová