V pondělí 22.11.2010. jsme si dali hasičák mimořádný. Sešli jsme se v 15.30 před hasičárnou a odjeli vozidlem VW Transportér  do Vrchlabí. Bylo nás 20, a proto jsme požádali i některé rodiče, aby nám s přepravou pomohli (Jiroutovi, Dědečkovi a Linkovi - děkujeme).

Ve Vrchlabí už na nás čekali. První zastávka byla u velké cisterny. Hasiči nám ukázali vše, co se v autu nachází. Vyndali  a pustili nám na ukázku větrák, který se používá pro příchod do zakouřeného prostoru. Byl to opravdu fičák. I děti si musely držet na hlavách čepice. Na druhé straně auta byla ukázka  nůžek na železo. Naši nejmenší si  je mohli vzít do ruky a vyzkoušet. Kluci neodolali a vystřídali se všichni. Nakonec se otevřeli dveře na jedné a druhé straně a děti si mohly autem prolézt, prohlédnout si ho a vyzkoušet, jak se hasičům ve voze sedí.

Vedle cisterny stálo ještě jedno auto, s kterým vrchlabští hasiči jezdí k požáru. To ale velký úspěch nemělo. Zato na konci garáže stálo ještě malé vozítko - ,,bobr". Auto, které má místo kol pásy a je určeno pro přepravu osob. Hasiči dětem otevřeli zadní dveře a ukázali jim prostory na přepravu. Samozřejmě, že se do auta chtěly děti podívat. A tak jsme jedno po druhém dávali do auta. Bylo velice zajímalé, že po zavření dveří auta nám v garáži nezůstal vůbec nikdo (ani vedoucí). Všech 18 děti a 2 vedoucí se vešli do auta. Otevřela se vrata a ,,bobr" i se všemi cestujícími vydal na projížďku po silnici. Byl to opravdu veliký zážitek.

Nakonec se naši mladí hasiči zeptali ještě na pár  otázek, které jim vrtaly hlavou. Hasičská cisterna nám na rozloučenou zahoukala a potom jsme se plni zážitků vydali zpět do Studence.

Veronika Vanclová a Miroslava Vanclová.