V pátek 29. listopadu 2013 se od 18 hodin konala na Obecním úřadě ve Studenci Výroční valná hromada SDH Studenec. Nejprve se ujal slova starosta sboru Vladimír Hamáček, který přivítal přítomné členy, starostu a místostarostu obce Studenec a zástupce okolních hasičských sborů. Minutou ticha jsme uctili památku našich členů, kteří nás tento rok opustili. Starosta sboru dále seznámil přítomné s programem valné hromady a předal slovo pokladní Evě Linkové, která přednesla zprávu o financích a dotacích v tomto roce. Následovala zpráva o revizi účtů, kterou přečetla Ludmila Mečířová. Jednatelka sboru Miroslava Vanclová přednesla zprávu o činnosti sboru. S činností nejmladších hasičů na jejich pravidelných pondělních schůzkách, účasti na soutěžích a dalších akcích seznámila přítomné Veronika Vanclová. Poté vystoupil velitel sboru Josef Vancl ml., který přednesl zprávu o činnosti JSDH a poděkoval všem, kteří se podílejí na činnosti a zajištění výjezdové jednotky. Vše bylo doplněno o fotografie promítané naším novým projektorem.  O plánech do budoucna nám řekl starosta sboru Vl. Hamáček a nakonec poděkoval všem, kdo se jakýmkoliv způsobem podílejí na činnosti sboru.

Následovala diskuze. Jako první se slova ujal starosta obce Studenec Jiří Ulvr, který kladně ohodnotil spolupráci mezi obcí Studenec a studeneckou výjezdovou jednotkou. Popřál všem krásné Vánoce a hodně štěstí a zdraví do nového roku. Valnou hromadu dále pozdravili, poděkovali za pozvání a popřáli všem krásné Vánoce i  další členové okolních sborů. Nakonec proběhlo předávání zvláštního vyznamenání. Z rukou Jiřího Suchardy obdrželi vyznamenání "Sborový udírník"  Josef Paulů a Libor Exner.

Po ukončení diskuze následovalo občerstvení a volná zábava. K tanci a poslechu nám tento rok hrál Miloslav Šulc. Děkujeme.

jednatelka Miroslava Vanclová