O víkendu 3.10. – 4.10. 2014 se konalo hasičské soustředění pro mladé hasiče "Soptíky" ve Studenci. Sešli jsme se v pátek v 18:00 a konec soustředění byl v sobotu v 16:00. Soustředění se zúčastnilo 13 dětí. Počasí nám přálo - svítilo sluníčko. Cíl soustředění byl jasný: zopakovat  si veškeré poznatky na soutěžní hru Plamen, která nás v brzké době čeká.

Po příchodu jsme v pátek opakovali první pomoc, topografické značky, požární ochranu, grafické značky... Moc jsme si oddychli, když bylo 21:00 a mohli jsme si pustit slíbenou pohádku Shrek na DVD. Pak si děti ustlaly své pelíšky a odebraly se ke spánku. Vedoucí jim na dobrou noc přečetla pohádku "Jak drak Hasík ke svému jménu přišel" a šlo se spát. V sobotu ráno jsme zopakovali uzle a orientovali jsme mapu pomocí buzoly, abychom byli důkladně připraveni na odpoledne, kdy nás čekal závod hasičské všestrannosti nanečisto. Po obědě vše začalo. Ve 14:00 odstartovalo první družstvo. Závod byl připraven na louce za hasičárnou. Soptíci běhali po stanovištích a plnili úkoly podle směrnic hry Plamen.

Uteklo to jako voda a už tu byl čas uklidit hasičskou klubovnu. Poděkovat dětem za jejich účast. Rozdat diplomy, sladkost a odměnu za jejich píli. Popřát jim hodně úspěchů na soutěži 18.10. 2014 a rozejít se domů. Víkend se nám opravdu povedl. Zažili jsme spoustu legrace a při volných chvílích si zahráli spoustu hezkých her, stavěli domečky v lese a malovali.

A teď už jen zbývá držet mladým hasičům Soptíkům při jejich premiéře ve Vysokém palce.

Soptíci: Zuzanka Vanclová, Janička Vanclová, Barunka Bulušková, Barunka Chrástová, Tonik Bartoň, Kubik Vaníček, Andělka Tušiaková, Táňa Hamáčková, Šárka Hamáčková, Jolanka Kolářová, Natálka Háková, Lenička Vanclová, Petruška Brožová

Vedoucí MH Soptíků: Miroslava Vanclová